21.9 C
Sant Adrià de Besòs
miércoles, julio 3, 2024
spot_img

Impuls a la creació d’una associació d’empreses dels polígons de Montsolís i la Verneda

El passat mes d’abril va tenir lloc una trobada d’empreses dels polígons de Montsolís i la Verneda amb la regidora delegada de Desenvolupament Econòmic Local, Cristina Obregón, i el de Territori Sostenible, José A. Gras per tal d’expressar les seves demandes i reclamacions amb relació a la situació d’aquests polígons, i explorar la possibilitat de constituir una nova associació per centralitzar la comunicació amb l’Ajuntament.

Aquestes peticions es poden englobar en tres àmbits diferents:

En primer lloc, el més urgent és la convivència de la indústria tradicional amb les noves empreses de distribució que treballen al polígon de Montsolís i que genera alguns conflictes per l’ús de la via pública.

En segon lloc es demana una major presència de la guàrdia urbana al polígon per garantir la sensació de seguretat personal i material, així com el compliment de la normativa per part de totes les empreses.

La darrera reivindicació ve de lluny i té a veure amb l’estat en general de la via pública i la seva conservació; més enllà de les millores que requereixen alguns punts de la infraestructura, les empreses reclamen una vigilància i eliminació més efectiva dels abocaments de residus, tant de tipus industrial com domèstic.

Els dos regidors presents es van comprometre a traslladar les peticions a la resta d’àrees de govern implicades, però van recordar la necessitat de vehicular-les a través d’una associació d’empreses, figura imprescindible per canalitzar les necessitats col·lectives de les empreses. A més, van oferir-se per treballar conjuntament en la recerca de solucions a curt i mig termini.

La iniciativa d’endegar l’associació va sorgir del govern municipal però compta amb l’assessorament i seguiment de la Unió de Polígons de Catalunya (UPIC), que gaudeix d’àmplia experiència en l’impuls i suport a un gran nombre d’associacions d’aquest tipus arreu del país, i que era present a la reunió.

El Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Adrià i la Unió de Polígons de Catalunya se centren ja en dinamitzar i acompanyar aquest impuls associatiu, per tal de facilitar els tràmits jurídics que haurien de menar a la seva constitució a mig termini.

Últims Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles